Tagged: Weight Management

0

10 MAKANAN ELAKKAN PERUT BUNCIT – MESTI BACA!

Salam Sejahtera Perut buncit merupakan satu ‘masalah’ umum bagi ibu-ibu selepas melahirkan. Kekadang berat badan dah OK, tapi dekat perut tak berapa OK. Namun ramai juga ibu ibu yang bermasalah untuk kembali ke berat...

0

BERJALAN UNTUK KESIHATAN LEBIH BAIK

Secara umunya kita tahu banyak bergerak, banyak berjalan adalah lebih baik untuk kesihatan kita. Entri kali ni, saya nak kongsi kebaikan berjalan dengan korang semua. Kita dah tahu kebaikan, cuma lagi cun untuk kita...

1

TEH PUNCA KANSER? BIAR BETUL???

Saya boleh dikatagorikan penggemar Teh! Paling suka Teh Tarik peng, Teh C peng… tapi start pregnant anak pertama bila dokter suruh kurangkan teh, so sekarang ni kuranglah sikit habit minum teh. Tapi kalau makan...

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT YANG BERKESAN 2

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT YANG BERKESAN

Ramai antara kita sering mencari petua-petua untuk kempiskan perut. Kalau google banyak sangat petua yang ada. Dari segi tradisional, moden, krim sapuan dan macam-macam lagi.  Apa tandanya? Semua orang nak perut kempis, tak nak...

Dari size 34 ke 29, Dari berat 74kg ke 60kg, Apa Rahsia Hasmah? 0

Dari size 34 ke 29, Dari berat 74kg ke 60kg, Apa Rahsia Hasmah?

Alhamdulillah, kami dah selamat sampai di Miri. Harini masuk hari ke-3. Beberapa orang tanya tentang weight management. Ada nak kurus, ada nak gemuk. Dikesempatan hari ni, saya sharekan pengalaman Hasmah bagaimana dia kurus. Jeng2…....

RAHSIA wanita Perancis tidak Gemuk 2

RAHSIA wanita Perancis tidak Gemuk

Ramai yang hairan kenapa orang Perancis tidak gemuk. Ini kerana mereka minum banyak red wine. Dalam dalam wine, terdapat kandungan resveratrol yang banyak. Tapi setakat segelas dua tu tak jalan.. Jadi kita mana boleh...

TIGA SUPLEMEN ASAS : Bagi yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan. 2

TIGA SUPLEMEN ASAS : Bagi yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan.

Saya percaya, diet diperlukan dengan cara lebih sihat – tidak perlu berlapar sehingga menyiksa diri. Tidak perlu ambil ubatan yang boleh menyebabkan kesan jangkamasa panjang. Ada kawan2 saya yang mengambil ubatan yang menghilangkan rasa...

Tips Kurus 1 0

Tips Kurus 1

Salam Bahagia, Petang santai begini jom saya kongsikan sedikit tips untuk kurus secara sihat…. 1 Senaman ~ Tips kurus paling berkesan melakukan senaman selama 20 minit, sebanyak 3 kali seminggu. Bagi yang sedang berdiet,...

"turun 10kg dalam 4bulan"-TakMustahil sbb ia cerita benar. Jika ada konflik berat bdn.. bertindak sekarang.. jgn tunggu pasangan tegur… oppsss.. 0

"turun 10kg dalam 4bulan"-TakMustahil sbb ia cerita benar. Jika ada konflik berat bdn.. bertindak sekarang.. jgn tunggu pasangan tegur… oppsss..

Credit Konflik berat badan di kalangan wanita lagi2 yang dah berkahwin, melahirkan anak.. bla bla.. memang sangat sangattt normal.. Bukan satu masalah yg pelik… Hampir setiap hari, ada je soalan yang sama diutarakan ke...

Ramai betul peminat Lecithin… Nak bakar lemak2 degil??? 0

Ramai betul peminat Lecithin… Nak bakar lemak2 degil???

Lecitin?..apa tu?..maka mari kita refresh memori kita tentang Lecitin…mari baca entry lama2 saya tentang Lecitin ni.. Kepentingan Lecithin : Asasnya, lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak’ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan...