Tagged: Vita C

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN BAWANG PUTIH! 0

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN BAWANG PUTIH!

Sebelum ini saya ada ceritakan tentang MANFAAT BAWANG PUTIH, KHASIAT BAWANG PUTIH.  Salah satunya BAWANG PUTIH NI MENCANTIKKAN KULIT! Ha, semua buka mata nak tahu? Eh! Bawang putih cantikkan kulit? Biar Betik! Eh Biar...

Shaklee Family Wellness – Supplement seisi keluarga, persiapan bertenaga & sihat sepanjang Ramadhan. 0

Shaklee Family Wellness – Supplement seisi keluarga, persiapan bertenaga & sihat sepanjang Ramadhan.

Salam sejahtera, Allahu… Ramdhan dah bersama kita 5 hari. Saya dapat rasakan kesehateraan Ramadhan yang menyapa. Saya doakan kita semua berada dalam keadaan sihat dan bertenaga untuk “all out” ibadah sepanjang Ramdhan. :). Bukan...

Supplemen Shaklee untuk Ibu Hamil/Mengandung 0

Supplemen Shaklee untuk Ibu Hamil/Mengandung

Ibu hamil memerlukan nutrisi yang lebih tinggi dari orang lain, jadi tidak hairan jika ibu hamil diberikan suplemen. Ini bukan sahaja untuk kandungan tetapi juga mengelakkan risiko semasa kelahiran. Apakah vitamin terbaik buat ibu...

Vitamin C 500mg – Stock dah dipasaran. Pastikan Original yeah! 1

Vitamin C 500mg – Stock dah dipasaran. Pastikan Original yeah!

Alhamdulillah, Vitamin C 500mg yang dinanti-nantikan oleh seluruh Malaysia kini ni pasaran kembali. Ayat saya mcm over-claimed, tapi memang benar…. 2 minggu dipasaran awal Oct 2012 lalu, laris mcm gula menghurung semut. Saya menerima...

Kulit Sihat  ~ Apa supplement yang saya amalkan? 0

Kulit Sihat ~ Apa supplement yang saya amalkan?

Salam Sejatera.  Dah lama tak membebel. Line internet dekat rumah baru amat menguji kesabaran saya. Kena belajar bersabar :).   Berkepuk-kepuk idea nak cerita berhijrah ke tempat baru, Kota Kinabalu Sabah. Nak kongsikan tentang...

Jerawat Kronik Pulih Selepas 3 Bulan & Ketahui Bahaya Anti Acne Cream! 0

Jerawat Kronik Pulih Selepas 3 Bulan & Ketahui Bahaya Anti Acne Cream!

Lagi entry tentang masalah kulit muka. Kali ini Jerawat Kronik, Bagaimana kulit Yana pulih selepas konsisten mengamalakan supplement Shaklee. Saya copy dari blog Aula disini. Tak perlu banyak bebel, buka mata besar-besar, kita tengok...

Kepentingan Vitamin C dalam tubuh kita…. 0

Kepentingan Vitamin C dalam tubuh kita….

Vitamin C adalah vitamin yang sangat sangat rapuh. Ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan musnah. Apakah tanda kekurangan vitamin C...

Kepentingan Vitamin C – Selain Untuk Cantik dan kulit licin 1

Kepentingan Vitamin C – Selain Untuk Cantik dan kulit licin

Credit Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu? Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein...

Gabungan vitamin untuk kulit . Soalan: Saya mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari..Bagaimana vitamin2 lain? 0

Gabungan vitamin untuk kulit . Soalan: Saya mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari..Bagaimana vitamin2 lain?

Terima kasih kat bro irwan ni sbb share artkel ni….Siapa taknak kulit yang cantik mulus. Soalan: Saya mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari sebagai anti oksida selain dikatakan baik untuk kesihatan dan juga kulit....

Vitamin apa yang bagus diambil jika tidak lagi menyusu anak dan mengapa? 0

Vitamin apa yang bagus diambil jika tidak lagi menyusu anak dan mengapa?

Source : ibu addinnasa Ada beberapa kenalan yang bertanya, jika dah tidak lagi menyusukan anak, vitamin apa yang paling minima untuk diambil? Apa yang ibu sarankan merupakan minima mengikut peredaran dan keperluan pada hari...