Tagged: Ibu Perlu tahu

0

KATIL BAYI UNTUK IBU MENYUSU

Adakah mommies tidur bersama bayi ketika masih menyusukan bayi? Rata-rata saya jumpa dan chit chat dengan kawan-kawan ibu menyusu memang tidur bersama bayi – satu tempat tidur atau sekatil.  Ketiga-tiga anak saya pun tidur...

0

FAHAMI BAHASA BAYI ANDA

Salam Mommy & Daddy!  Pernah tak rasa rimas baby nangis tapi tak tahu kenapa tak tahu punca. Aha, memang la baby akan menangis aje. Dah tak pandai cakap, belum boleh bergerak untuk penuhi kehendak...

0

TEKNIK URUTAN BAYI DAN MANFAATNYA

Salam Mommies.  Sememangnya urutan bayi ini dah lama diamalkan oleh orang tua-tua dahulu. Kini setelah studi dijalankan barulah kita tahu lebih jelas manfaat disebalik urutan bayi ni (saya lah tu masa mula-mula jadi mak!). ...

0

SURAH AMALAN KETIKA IBU MENGANDUNG

Salam sejatera mommies di luar sana.  Saya doakan mommies sihat dan ceria. Sebagai ibu kepada tiga orang anak pastinya saya faham isi hati dan harapan semua mommies terhadap anak yang dikandungnya. Sejuta satu harapan...

0

PANDUAN PENYUSUAN KETIKA BENCANA BANJIR

Penyusuan susu ibu dapat menyelamatkan Nyawa.  Dalam keadaan kecemasan , penyusuan ibu dapat menyelamatkan nyawa . Ini kerana susu ibu adalah bukan sahaja pemakanan yang sempurna untuk bayi , ia juga mengandungi antibodi yang...

13  SEBAB KENAPA SUSU IBU BERKURANGAN / MERUDUM 0

13 SEBAB KENAPA SUSU IBU BERKURANGAN / MERUDUM

SUSU MERUDUM adalah antara mimpi ngeri seorang ibu yang menyusukan si manja. Lagi mencabar jika bayi sedang menyusui sepenuhnya, belum lagi dikenalkan dengan makanan pejal. Takde back up! Menjengok dalam freezer, stok EBM semakin...

EBM – Penyimpanan dan Pengendalian Perahan susu Ibu 0

EBM – Penyimpanan dan Pengendalian Perahan susu Ibu

Blogwalking petang-petang cari info tentang bagaimana nak kendali EBM (Expressed Breast Milk), antara entry yg best saya copy dari blog Alin. Sangat-sangat berguna Okey pada ibu2 yang baru belajar n dah lama pun menyusui...