Tagged: Diet

5 TANDA DIET ANDA SUKSES 0

5 TANDA DIET ANDA SUKSES

Mungkin anda merasakan telah berjaya tetapi tidak sepenuhnya. Jangan bimbang, ada beberapa perkara yang boleh menunjukkan diet anda berjaya. Jadi bolehlah anda tahu sama ada diet yang diamalkan itu sesuai atau tidak dengan tubuh...

0

10 MAKANAN ELAKKAN PERUT BUNCIT – MESTI BACA!

Salam Sejahtera Perut buncit merupakan satu ‘masalah’ umum bagi ibu-ibu selepas melahirkan. Kekadang berat badan dah OK, tapi dekat perut tak berapa OK. Namun ramai juga ibu ibu yang bermasalah untuk kembali ke berat...

TURUN DARI 72KG KE 55KG DENGAN SHAKLEE! 0

TURUN DARI 72KG KE 55KG DENGAN SHAKLEE!

Salam sejahtera,  Harini saya mahu berkongsi satu testimoni yang buat saya teruja! yelah, pasal berat badan semua orang teruja kan? Tak kira lelaki atau perempuan yang ada masalah berat badan berlebihan mesti nak turunkan...

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT YANG BERKESAN 2

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT YANG BERKESAN

Ramai antara kita sering mencari petua-petua untuk kempiskan perut. Kalau google banyak sangat petua yang ada. Dari segi tradisional, moden, krim sapuan dan macam-macam lagi.  Apa tandanya? Semua orang nak perut kempis, tak nak...

Kurus dengan Supplemen Shaklee? Boleh ke menyusu sambil kuruskan badan? 0

Kurus dengan Supplemen Shaklee? Boleh ke menyusu sambil kuruskan badan?

Entry istimewa untuk kawan-kawan yang mahu mengurangkan berat badan, sambil menyusukan anak. Biasalah bila lepas bersalin, mula la susah hati berat tak turun….sabar….saya selalu kata pada kawan2…. “awak mengandung, nak jadi badan besar, gemuk...

60% org malaysia berat badan berlebihan?? Ketahui 3 rahsia hebat utk turun kan berat badan. 0

60% org malaysia berat badan berlebihan?? Ketahui 3 rahsia hebat utk turun kan berat badan.

Dekat ofis tadi ada BMI checking. Semua org concern untuk dapatkan berat badan yang ideal, Alhamdulillah. Bagus juga initiative ni, supaya kita monitor tahap kesihatan kita. Bila dah ada BMI, health checking segala ni,...

Protein ni sifat semulajadinya mengurangkan selera mkn. 0

Protein ni sifat semulajadinya mengurangkan selera mkn.

Antara tips2 yg saya pernah share sebelum ni ialah..tips diet-makan secara sihat utk kontrol berat…antaranya amalkan breakfast mkn telur…telur ni tinggi kandungan protein.. tahukah anda… protein ni sebenarnya sifat semulajadinya mengurangkan selera mkn. One...

Nak kurangkan berat badan? 1

Nak kurangkan berat badan?

Bila saya bercerita dengan kawan2 tentang supplement SHAKLEE, ada yg bertanya: “SHAKLEE takde produk utk kuruskan badan?” “ I want to shed my fat ni…..Lepas puasa hari tu, rasa mcm makin tembam je ni…SHAKLEE...

Weight management programme 0

Weight management programme

antara cadangan suplemen untuk SHAKLEE Weight Management Programme @ Shape-Up Programme ialah : Lecithin – bertindak sebagai pemecah lemak Fibre (Fibre Plan UnFlavoured) – membuat kita merasa kenyang, di samping bantu kawal gula dalam...