Tagged: Breastfeeding

0

7 SEBAB KENAPA SUSU IBU MAKIN SIKIT

“Susu saya sikit, anak tak cukup susu, kesian tengok dia menangis! saya dah campur FM!” “Dulu masa berpantang saya fully breastfeed, naik kerja susu makin sikit, saya rasa anak tak cukup susu, saya dah...

0

KATIL BAYI UNTUK IBU MENYUSU

Adakah mommies tidur bersama bayi ketika masih menyusukan bayi? Rata-rata saya jumpa dan chit chat dengan kawan-kawan ibu menyusu memang tidur bersama bayi – satu tempat tidur atau sekatil.  Ketiga-tiga anak saya pun tidur...

0

PERANAN SUAMI JAYAKAN PENYUSUAN IBU

Lazimnya bila kita sebut tentang penyusuan ibu, kebanyakkan orang nampak itu tanggujawab ibu semata-mata. Ibu yang mengandungkan dan menyusukan. Adakah si Papa tiada peranankah dalam penyusan ibu? Atau rasa nak main peranan tapi tak...

0

EBM STORAGE GUIDELINE

Salam Sejahtera mommies, Nak berkongsi satu poster simple yang mudah difaham untuk breastfeeding mommies iaitu panduan penyimpanan susu yang telah diperah (Expressed Breastmilk – EBM). Harap ianya memberi manfaat kepada mommies.  Nota : untuk...

0

PANDUAN PENYUSUAN KETIKA BENCANA BANJIR

Penyusuan susu ibu dapat menyelamatkan Nyawa.  Dalam keadaan kecemasan , penyusuan ibu dapat menyelamatkan nyawa . Ini kerana susu ibu adalah bukan sahaja pemakanan yang sempurna untuk bayi , ia juga mengandungi antibodi yang...

Supplemen Terbaik Untuk Ibu-Ibu menyusu ! 1

Supplemen Terbaik Untuk Ibu-Ibu menyusu !

Alhamdulillah, kebelakangan  ini ramai ayah yang menelefon bertanyakan set penyusuan untuk tersayang. Rasa gembira kerana saya tahu ramai kaum ayah menyokong penyusuan susu ibu! Benar, penyusuan susu ibu adalah terbaik untuk si ibu dan...

13  SEBAB KENAPA SUSU IBU BERKURANGAN / MERUDUM 0

13 SEBAB KENAPA SUSU IBU BERKURANGAN / MERUDUM

SUSU MERUDUM adalah antara mimpi ngeri seorang ibu yang menyusukan si manja. Lagi mencabar jika bayi sedang menyusui sepenuhnya, belum lagi dikenalkan dengan makanan pejal. Takde back up! Menjengok dalam freezer, stok EBM semakin...