Tagged: Anak Permata

0

AJAR ANAK BERDOA

Sebagai muslim, kita tahu bahawa DOA ITU SENJATA MUKMIN. Doa itu juga tanda pengabdian kita pada Allah. Kita hamba, lemah. Allah yang  Pemberi  segalanya. Oleh itu terapkan nilai keiman ini dalam hati anak sejak...

0

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH & PESANAN UNTUK MAMA ABAH

Assalamu’alaikum dan Salam Sejahtera  Untuk semua mama babah, ibu ayah, mummy daddy yang dah mula menghantar anak ke sekolah! Setelah sebulan lebih anak-anak bercuti harini ramai excited dan berkongsi cerita anak masuk sekolah. Untuk...

0

PERKEMBANGAN BAYI 12 BULAN PERTAMA YANG MENGUJAKAN!

Hai Mommies.  Melalui moment si manja membersar cukup mengujakan! Tambahan mereka anak pertama! Ianya satu ‘kemenangan’ jika mommy atau daddy siapa yang nampak dulu. Betulkan? Nak pula masa anak mula memanggil ‘mama’ atau ‘dada’....

0

FAHAMI BAHASA BAYI ANDA

Salam Mommy & Daddy!  Pernah tak rasa rimas baby nangis tapi tak tahu kenapa tak tahu punca. Aha, memang la baby akan menangis aje. Dah tak pandai cakap, belum boleh bergerak untuk penuhi kehendak...

CIUM ANAK SUNNAH NABI 0

CIUM ANAK SUNNAH NABI

Saya memang dibesarkan dalam keluarga yang penuh kasih sayang. Ibu dan ayah walaupun tegas, tapi bila lihat ayah dan mak penuh dengan sayang dan kasih. Kami dididik dengan ciuman dan pelukan.  Setiap hari mesti...

MEAL SHAKE PERCUMA!!! 1

MEAL SHAKE PERCUMA!!!

Siapa tak mahu barang PERCUMA? Sudahlah PERCUMA, BERKUALITI pulak tu.  Bulan ni, bukan sahaja anda dapat MEAL SHAKE PERCUMA, tapi anda boleh beri MEAL SHAKE PERCUMA kepada orang lain. Betul! Saya tak tipu! Nak tahu...

Lawatan ke Penang Butterfly Farm 1

Lawatan ke Penang Butterfly Farm

Salam sejahtera, Semalam hari terakhir cuti sekolah di Kedah, kami sempat bawa anak jalan-jalan ke Penang Butterfly Farm. Hajat di hati nak kenalkan anak anak dengan alam ciptaan Ilahi. Untuk pengetahuan anda, Penang Butterfly...

Kerana mu Iman ! 0

Kerana mu Iman !

Salam Mommies 🙂 eh eh kenapa mommies pulak ni ? sebab entry harini sungguh keibuan. saya menulis sambil tersenyum, ada rasa sayu pun ada, gembira pun ada.  Sebenarnya genaplah setahun saya resign dari Syarikat...