Category: Tazkirah

0

Macamana nak ikhlas buat Dhuha?

Pernah tak rasa malasnya nak buat dhuha atau rasa tak ikhlas? Tambah-tambah orang bisnes, buat dhuha tapi sales tak masuk pun? Ermmmm… macamana ya? Susahnya nak jaga iman kan?  Entri ini Kak El Share...

0

Ziarah Ashabul Kahfi Di Jordan

Salam Jumaat.  Marilah kita banyakkan membaca selawat sempena hari Jumaat yang barokah ini  Hari ni Kak El nak cerita tentang satu pengalaman berharga masa ikut trip ke ziarah tajaan Shaklee ke Jordan iaitu ke...

0

Tips Nak Kaya

Bagaimana nak jadi kaya?  gambar sekadar hiasan Kak El terjumpa satu hadith ini. Kak El kongsikan di entri ini supaya tak hilang dan moga ia menjadi panduan untuk kita juga.  Ramai orang berusaha siang...

KELEBIHAN ISTIGHFAR 0

KELEBIHAN ISTIGHFAR

Assalamualaikum & Selamat Pagi!  Pagi ni saya nak kongsi manfaat Istighfar,  Kenapa kena Banyakkan Istighfar :  🍒 Diampun dan dihapus dosa 🍒Dilapangkan rezeki 🍒Hindar dari siksa dan musibah 🍒Mendatangkan Rahmat Allah 🍒Tambah keluatan Peribadi...

4 PERKARA PALING SUKAR DALAM HIDUP 0

4 PERKARA PALING SUKAR DALAM HIDUP

Saidina Ali bin Abi Talib k.wj berkata :“Sesungguhnya amalan yang paling sukar ada empat perkara iaitu: ✿ Pertama : Memberi maaf pada waktu marah. ✿ Kedua : Suka memberi pada waktu susah. ✿ Ketiga...

0

MATA LEBAH VS MATA LALAT

Pernah tak dengar nasihat orang tua-tua : Pandanglah dengan mata lebah, jangan pandang guna mata lalat?  Kalau pernah, harini saya kongsikan sikit apa maksud sebalik pesanan tu.  Orang-orang tua memang banyak pesanan dan nasihat....

0

EID MUBARAK

Di Syawal yang Mulia ini, saya mewakili seluruh keluarga mengucapkan Eid Mubarak untuk semua pengunjung blog dan juga sesiapa yang mengenali kami.  Family Picture yang happening di pagi Syawal تَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ “Semoga...

0

INSPIRASI : USAH PERNAH TAKUT UNTUK GAGAL

Salam Bahagia.  Hari ini dah 25hb Januari! Dah nak habis pun bulan pertama dalam tahun 2015! Fuh, cepatnya masa berlalu. Baru saja wish Happy New Year kan!  Apa perubahan dalam diri yang dah kita...

PUITIS : TERDAYAKAH AKU… 0

PUITIS : TERDAYAKAH AKU…

Terdayakah Aku ….. Kata ibu“Ombak ganas tak kenal siapa…” Aku bilang“Ombak cuma kuat bu, kenal pasir, tahu pantai” Kata ibu“Kau tak kenal ombak, usah main di gigi air” Aku tampung“Ini ombakan bu, buihnya cantik,...

QUNUT NAZILAH ~ Kenapa kita perlu baca? 0

QUNUT NAZILAH ~ Kenapa kita perlu baca?

Salam akhir Ramadhan.  Allah, dah penghujung Ramadhan. Rasa tak puas lagi menjalani Ramadhan kali ni. Moga kita tergolong dalam mereka mereka yang menghidupkan 10 malam terakhir Ramadhan. Yang terus mendoakan saudara saudara muslim ni...