Category: Penyusuan

0

7 SEBAB KENAPA SUSU IBU MAKIN SIKIT

“Susu saya sikit, anak tak cukup susu, kesian tengok dia menangis! saya dah campur FM!” “Dulu masa berpantang saya fully breastfeed, naik kerja susu makin sikit, saya rasa anak tak cukup susu, saya dah...

RESEPI MANGGO SMOOTHIE 0

RESEPI MANGGO SMOOTHIE

Bila tengok resepi ni telan air liur saya. Sebab pertama – memang suka mangga yang masak. Oh saya masa pregnant pun makan mangga masak – tak suka mangga masam atau mangga muda. Kedua –...

0

KATIL BAYI UNTUK IBU MENYUSU

Adakah mommies tidur bersama bayi ketika masih menyusukan bayi? Rata-rata saya jumpa dan chit chat dengan kawan-kawan ibu menyusu memang tidur bersama bayi – satu tempat tidur atau sekatil.  Ketiga-tiga anak saya pun tidur...

0

PERANAN SUAMI JAYAKAN PENYUSUAN IBU

Lazimnya bila kita sebut tentang penyusuan ibu, kebanyakkan orang nampak itu tanggujawab ibu semata-mata. Ibu yang mengandungkan dan menyusukan. Adakah si Papa tiada peranankah dalam penyusan ibu? Atau rasa nak main peranan tapi tak...

0

EBM STORAGE GUIDELINE

Salam Sejahtera mommies, Nak berkongsi satu poster simple yang mudah difaham untuk breastfeeding mommies iaitu panduan penyimpanan susu yang telah diperah (Expressed Breastmilk – EBM). Harap ianya memberi manfaat kepada mommies.  Nota : untuk...

0

SUPPLEMENT BERPUASA SHAKLEE

Ramadhan Kareem.  Allahu… Ramdhan dah bersama kita 5 hari. Saya dapat rasakan kesehateraan Ramadhan yang menyapa. Saya doakan kita semua berada dalam keadaan sihat dan bertenaga untuk “all out” ibadah sepanjang Ramdhan. :). Bukan...