Category: Kehamilan

0

GLA COMPLEKS BANTU INDUCE LABOR SEMULAJADI

Di Forum ibu-ibu, banyak persoalan yang Kak El tengok tanya petua nak cepatkan bersalin, nak “buka jalan”.  Banyak faktor ibu-ibu ni nak bersalin awal antaranya doktor kata baby dah agak besar, kalau lama sikit...

0

Kebaikan Bertungku Semasa Berpantang

Harini Kak El nak kongsi satu amalan semasa berpantang iaitu BERTUNGKU. Ia amalan orang Melayu sebenanrnya – sebab bila tanya rakan berbangsa Cina atau India, mereka tidak bertungku.  Bertungku memang sangat disarankan untuk mereka...

0

PENTINGNYA KALISUM MAGNESIUM UNTUK IBU HAMIL

Semasa saya hamil anak pertama, perkara yang sangat seksa adalah KEJANG KAKI. Hampir setiap malam saya akan bangun menangis kerana kaki cramp. Masa tu suami kerja offshore (luar pantai), hari-hari yang dilalui tanpa suami,...

0

YANG MANA LEBIH SAKIT? BERSALIN NORMAL ATAU PEMBEDAHAN ?

Detik kelahiran adalah detik yang dinanti-nantikan oleh ibu dan bapa. Bagi ibu, ketakutan tetap ada. Tapi demi anak yang dikandung pasti digagahkan juga diri menjadi berani!  Ketiga-tiga kelahiran saya adalah secara normal. Alhamdulillah sakit...

0

TIPS MENDAPAT ANAK KEMBAR!

Ramai yang inginkan anak kembar. Namun cabaran membesarkan anak kembar sebenarnya jauh dua kali ganda lebih mencabar membesarkan seorang bayi! Hehehe. Kalau seorang bayi pun tidur tak lena, nak handle penat, macamana kalau 2?...

0

JADUAL PENGAMBILAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Pertama sekali, terima kasih kerana mendapatkan Set Berpantang Premium daripada www.elaila.net sama ada secara direct dari saya atau anda mendapatkan dari belian ONLINE SENDIRI DI LINK INI. Selepas pembelian set ni, pastikan anda dapat...