Category: Diet

5 TANDA DIET ANDA SUKSES 0

5 TANDA DIET ANDA SUKSES

Mungkin anda merasakan telah berjaya tetapi tidak sepenuhnya. Jangan bimbang, ada beberapa perkara yang boleh menunjukkan diet anda berjaya. Jadi bolehlah anda tahu sama ada diet yang diamalkan itu sesuai atau tidak dengan tubuh...

0

10 MAKANAN ELAKKAN PERUT BUNCIT – MESTI BACA!

Salam Sejahtera Perut buncit merupakan satu ‘masalah’ umum bagi ibu-ibu selepas melahirkan. Kekadang berat badan dah OK, tapi dekat perut tak berapa OK. Namun ramai juga ibu ibu yang bermasalah untuk kembali ke berat...

0

BERJALAN UNTUK KESIHATAN LEBIH BAIK

Secara umunya kita tahu banyak bergerak, banyak berjalan adalah lebih baik untuk kesihatan kita. Entri kali ni, saya nak kongsi kebaikan berjalan dengan korang semua. Kita dah tahu kebaikan, cuma lagi cun untuk kita...

1

TEH PUNCA KANSER? BIAR BETUL???

Saya boleh dikatagorikan penggemar Teh! Paling suka Teh Tarik peng, Teh C peng… tapi start pregnant anak pertama bila dokter suruh kurangkan teh, so sekarang ni kuranglah sikit habit minum teh. Tapi kalau makan...

TURUN DARI 72KG KE 55KG DENGAN SHAKLEE! 0

TURUN DARI 72KG KE 55KG DENGAN SHAKLEE!

Salam sejahtera,  Harini saya mahu berkongsi satu testimoni yang buat saya teruja! yelah, pasal berat badan semua orang teruja kan? Tak kira lelaki atau perempuan yang ada masalah berat badan berlebihan mesti nak turunkan...

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT YANG BERKESAN 2

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT YANG BERKESAN

Ramai antara kita sering mencari petua-petua untuk kempiskan perut. Kalau google banyak sangat petua yang ada. Dari segi tradisional, moden, krim sapuan dan macam-macam lagi.  Apa tandanya? Semua orang nak perut kempis, tak nak...

Lecithin, untuk bakar lemak, fungsi otak dan banyak lagi! 0

Lecithin, untuk bakar lemak, fungsi otak dan banyak lagi!

Pertengahan bulan lepas, gempar satu Malaysia stok Lecithin Shaklee habis di parasan. Statement yg macam tak boleh blah, tapi memang betul. Peminat-peminat tegar Lecithin sangat happy bila Lectihin dah in stock balik minggu lepas....

Dari size 34 ke 29, Dari berat 74kg ke 60kg, Apa Rahsia Hasmah? 0

Dari size 34 ke 29, Dari berat 74kg ke 60kg, Apa Rahsia Hasmah?

Alhamdulillah, kami dah selamat sampai di Miri. Harini masuk hari ke-3. Beberapa orang tanya tentang weight management. Ada nak kurus, ada nak gemuk. Dikesempatan hari ni, saya sharekan pengalaman Hasmah bagaimana dia kurus. Jeng2…....

RAHSIA wanita Perancis tidak Gemuk 2

RAHSIA wanita Perancis tidak Gemuk

Ramai yang hairan kenapa orang Perancis tidak gemuk. Ini kerana mereka minum banyak red wine. Dalam dalam wine, terdapat kandungan resveratrol yang banyak. Tapi setakat segelas dua tu tak jalan.. Jadi kita mana boleh...

Apa lagi kebaikan FIBER selain untuk KURUS? 1

Apa lagi kebaikan FIBER selain untuk KURUS?

Fiber PlanĀ® Unflavored antara hotstuff bulan ni. Ianya juga hotstuff dirumah saya…. mak, ayah, adik-adik memang peminat Fiber PlanĀ® Unflavored. Nak tahu kenapa? Sebab banyak kebaikan yang boleh didapati dengan diet Fiber. Ia menyokong...