Author: LailaMukhtar

polifenol vivix 0

7 Fungsi Polifenol Dalam Vivix Untuk Kesihatan Anda

Polifenol merupakan antioksidan yang hebat. Ia sejenis fitokimia yang hadir dalam buah-buahan dan sayuran tertentu. Ia boleh didapati dari tumbuhan dan ia secara umumnya diiktiraf bahawa mereka boleh mengurangkan faktor risiko penyakit kardiovaskular dan...

resveratrol antiaging 0

RAHSIA AWET MUDA AKHIRNYA TERBONGKAR

Main teka teki nak? TEKA UMUR MEREKA.  cuba teka umur aunty ni berapa?                    BUKAN MODEL MAJALAH! – Beliau umur 60an. Pengamal supplement SHAKLEE tegar sejak 20 tahun...

vivix cegah kanser 0

ELLAGIC ACID MENGHALANG PEMBENTUKAN SEL KANSER

Bolehkah Vivix cegah pembentukan sel kanser? Kalau boleh bagaimana? Apa bahan dalam Vivix yang bantu cegah pembentukan sel kanser? Harini kita bercerita tentang ASID ELAGIK yang mana dipercayai dapat menghalang pembentukan sel kanser. ASID...

0

GLA COMPLEKS BANTU INDUCE LABOR SEMULAJADI

Di Forum ibu-ibu, banyak persoalan yang Kak El tengok tanya petua nak cepatkan bersalin, nak “buka jalan”.  Banyak faktor ibu-ibu ni nak bersalin awal antaranya doktor kata baby dah agak besar, kalau lama sikit...

0

Kebaikan Bertungku Semasa Berpantang

Harini Kak El nak kongsi satu amalan semasa berpantang iaitu BERTUNGKU. Ia amalan orang Melayu sebenanrnya – sebab bila tanya rakan berbangsa Cina atau India, mereka tidak bertungku.  Bertungku memang sangat disarankan untuk mereka...

0

Macamana nak ikhlas buat Dhuha?

Pernah tak rasa malasnya nak buat dhuha atau rasa tak ikhlas? Tambah-tambah orang bisnes, buat dhuha tapi sales tak masuk pun? Ermmmm… macamana ya? Susahnya nak jaga iman kan?  Entri ini Kak El Share...

0

Pengalaman di Laut Mati, Jordan.

Alhamdulillah, bersiaran kembali. Entri sebelum ni Kak El cerita pengalaman ke Gua Ashabul Kahfi di Amman, Jordan (Boleh baca link ni : Ziarah Gua Ashabul Kahfi ), Kali ni Kak El nak stori tentang pengalaman berada...

0

PENTINGNYA KALISUM MAGNESIUM UNTUK IBU HAMIL

Semasa saya hamil anak pertama, perkara yang sangat seksa adalah KEJANG KAKI. Hampir setiap malam saya akan bangun menangis kerana kaki cramp. Masa tu suami kerja offshore (luar pantai), hari-hari yang dilalui tanpa suami,...

0

Ziarah Ashabul Kahfi Di Jordan

Salam Jumaat.  Marilah kita banyakkan membaca selawat sempena hari Jumaat yang barokah ini  Hari ni Kak El nak cerita tentang satu pengalaman berharga masa ikut trip ke ziarah tajaan Shaklee ke Jordan iaitu ke...

0

Tips Nak Kaya

Bagaimana nak jadi kaya?  gambar sekadar hiasan Kak El terjumpa satu hadith ini. Kak El kongsikan di entri ini supaya tak hilang dan moga ia menjadi panduan untuk kita juga.  Ramai orang berusaha siang...